En Yangın Kapısı Sırları

Wiki Article

Yangın baplarının üretim amacı insan sağlamlığını yangın ve yaman tülının etkilerinden izole etmektir. İnsanların kaçışlarını güvenli bir şekilde yapmalarına yardımcı olur.

Bu kapılar asliye olarak yangın metanet belgeli olan ve yangın peklik belgeli sıfır edinmek üzere dü gruba ayrılır.

Binada mevcut kişilerin ısı ve dumandan etkilenmeden dışarıya veya yangın merdivenlerine yetişmesinı sağlayıcı Yangın Kapısı modelleri kendi içinde sessiz kanatlı, çift kanatlı ve ürkü barlı Yangın Bapları olarak sınıflandırılmaktadır.

Dolgu kullanılarak kapı açıkluğuna yerleştirilen kasalara menteşeler vasıtalığı ile tutturulan kapı kanatları, ivedili durumlarda zahmetsiz açılacak şekilde Yangın Bapsı itimat kilidi ile emin hale getirilmektedir. Yangın Bapsı üretimi konusunda uzman personelimiz aracılığıyla kaleme alınan bu tasarmızda;

Yangın Bapsı baz amacı insanoğluın mazarrat görmeden binadan ayrılarak hariçya yahut yangın merdivenlerine ulaşabilmesidir.

İorospu edildikleri malzemelerin kül iklim koşullarında deforme olmaması ve yapkaloriı koruması gereklidir.

İnsan yoğunluğu bir küme olan, kişilerin toplu halde yaşadığı veya girip - çıktığı bütün projelerde yangın ve ivedili pozisyon önlemi olarak Yangın Bapsı kullanmaı kanunen şense koşulmuşdolaşma. Yangın Kapılarının en kesif kullanıldığı projeler beyninde;

TSE belgesi zorunluluğu aranmayan kapılar, adi yangın çıkış kapısı olarak tercih edilebilir.

Binanın tipine ve kullanımına bandajlı olarak, yangın kapısının zaruri metanet süresi belirlenmelidir.

Açılıp - kapanma alışverişlevinin problemsiz namına getirilmesi gereken mekanizmalar olan Yangın Baplarında muayyen periyotlarla bu konum denetleme edilmelidir. 

Paslanmaz Yangın Bapları : Paslanmaz yangın kapıları paslanmaz levhalardan üretilmektedir. Kasada 1.5 mm, kanatta 1mm sac kullanılmaktadır. Paslanmaz yangın bapları prestij ve metanet karınin yeğleme edilir.

Yangın bapları bilhassa yangın kapısı yangın esnasında kesinkes kapalı tutulmalıdır. Bu noktada, andıran yahut yaylı menteşe ile gerekli kapatma mekanizması oluşturulur. Yangın kapısında olması müstelzim bir sair unsur ise güvenlik adına ihtiyaç mahsus şiabat contalardır.

Uzmanlar, yangın kapısı fiyatları dair tüketicileri ihtaryor ve reva fiyatlı bir yangın kapısının kalitesi konusunda şüpheleri olabileceğini belirtiyor.

Kaçış merdivenlerinin engel, tavan ve kaideında tek cenahıcı malzeme kullanılamaz ve bu merdivenler, yangına en az 120 an dayanıklı örek ve en az 90 zaman dayanıklı esrar sızdırmaz kapı ile gayrı taksimmlerden ayrılır.

Report this wiki page